Nevezési korlát
Első alkalommal kerül bevezetésre a nevezésekre szabott korlát

A Masters VB története sikertörténet, hiszen az 1970-es évek kezdete óta a kis létszámú versenyből mára az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb evezős regattává nőtte ki magát. A verseny az 1973-as bécsi elő-regattától a 2018-as sarasotai világbajnokságig, egyre növekvő számú masters evezőst vonzott az évek során. 1974-ben az összes beülő száma 1000 volt, amely a 2017-es rekordszámú, 18 300 beülőt is elérte a 2017-es bledi regattán, ez 4 600 egyéni résztvevőnek és több mint 900 futamnak felel meg.

A FISA nagyon magas induló létszámra számít Magyarországon, amikor is a WRMR visszatér Európába. 2017-ben Bledben a tökéletes időjárási viszonyoknak (is) köszönhetően még 2–3 perces, nagyon szűk időközökkel sem volt csúszás a futamok között. A rekordnevezések száma azonban a teljesítménye határára tolta a működési kapacitást. Az esetlegesen kevésbé kedvező időjárási feltételek mellett is biztonságos versenyzés, illetve az indulók elvárásainak megfelelő élmény biztosítása érdekében, a FISA Master Bizottsága komolyan fontolóra vette, hogyan oldja meg ezt a kérdéskört anélkül, hogy a regatta sikeres fejlődését megakadályozza.

Ezért a 2019-es Masters világbajnoksággal kezdődően felső határt szab a nevezéseknek minden számban. Ezek a határok bizonyos ráhagyással kerültek meghatározásra a 2017-es bledi, a 2016-os koppenhágai és a 2013-as varesei beülő számok átlagából, és még így is több mint 16.500 beülőt és 740 futamot tesznek lehetővé. Kizárólag a 2017-es bledi vb lépte túl eddig ezeket a számokat, a FISA Masters Bizottsága ezért valóban kis esélyt lát arra, hogy a velencei nevezések elérik a határértékeket. Az egyes versenyszámokhoz rendelt kvóta megjelenik a RegattaCentral-ban, az online nevezési rendszerben.

A Bizottság szerint a legmagasabb futamszám a regattán maximum 180 lehet naponta, tehát amennyiben 18 futamra kerül sor óránként, ez 10 órányi versenyt eredményez, például 8:00 és 18:00 óra között, folyamatos, 3 percenkénti indítással, alkalmi szünetekkel, amelyek lehetővé teszik az állításokat és a személyzet cseréjét. Kedvezőtlen időjárás vagy egyéb akadályozó körülmények előfordulása esetén szintén lehetőséget ad nagyobb csúszásokra, így remélhetőleg nincs szükség futamok törlésére az este beállta miatt.

A Bizottság által megállapított felső korlát csütörtök, péntek és szombaton összesen 175 futamot tesz lehetővé. Emellett a FISA minden napra fenntart 5 extra futamot arra az esetre, ha egy versenyszámban elérik a felső határt. Ilyenkor automatikusan hozzárendelődik egy extra futam (azaz nyolc további hajónevezést) az adott számhoz, legfeljebb öt futam erejéig naponta, így adódik össze a 180-as végső futamszám.

További intézkedésként az online belépési rendszer aktiválja a várólistát. Amennyiben egy versenyszámban a nevezések száma eléri a felső korlátot az öt extra futam elhasználásával együtt, akkor a normál nevezések lezárultával a FISA megvizsgálja a beérkezett nevezések alapján, hogy van-e olyan versenyszám, ahol nem használták fel a teljes, tervezett futamok számát. Ebben az esetben átcsoportosítják ezeket a túlnevezett versenyszámokra. A FISA 48-72 órán belül értesíti a várólistás nevezőket indulásuk jóváhagyásáról.
Official Photography Service
Sportgraphics will be photographing all boats during race. Please go to out website approximatley 3-4 days after the event to find race photos. You can search for you images in three clicks. Click: Regatta name, Click: Club, Click: Event name and your photos will apppear. It is never too late to order any photo any previous FISA World Masters, Henley Royal Regatta (1987-2000), or Head of the Charles (1986-2019) or many other regattas since 1986.
    Rapid Massage Service